Біографія

Балабан Ростислав Валерійович

У 1972 р. народився у сім’ї медиків – мати медсестра, батько лікар-хірург.

З 1989 по 1994 рік навчався у Київському Державному педагогічному університеті ім. М. Драгоманова на історичному факультеті, який закінчив з відзнакою.

Початок  90-х років – активний член Асоціації  молодих українських політологів і політиків  ( АМУПП ); член редколегії журналу «Нова політика».

З 1994 по 1998 рік – викладач кафедри соціального партнерства Академії праці і соціальних відносин .

В 1997 р. Одружився. Сьогодні у добрій родині виховуємо двох донечок.

В 1998 р. Захистив дисертацію в Інституті політичних і етнонаціональних досліджень  ім. І.Ф. Кураса Національної академії наук України. З цього часу і працює в Інституті. Готую аналітичні матеріали, порівняльний аналіз досвіду державного управління та самоврядування в Європейських країнах, країнах СНД та Україні. Кандидат політичних наук.

У 2000 р. заснував правозахисну організацію, яка здійснює захист прав громадян.

За програмою Міжнародного республіканського інституту США впродовж  2003 –  2004 років приймав участь в навчаннях для депутатів місцевих Рад, познайомився з досвідом організації врядування.

2005 року стажувався при Раді Європи та в Європейському суді з прав людини ( Страсбург).

У 2006 р. поломник до Почаєвського Монастиря.  З Почаєва до Києва супроводжував чудодійну Ікону Почаєвсьої Божої Матері.

Викладав курс «теорія державного управління» в Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

Член правління Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) в якому організована так робота, що здійснюються ремонти, озеленення, охороняється, плата за квартиру нижча, а поборів з мешканців не має. Знайомий з організацією і практикою ефективного управління житловим господарством.

Член і активний учасник Громадської Ради Дарницького району.

Автор більш як 30 наукових публікацій, співавтор монографій  «Політична система сучасної України», «Україна у геополітичному просторі».

Проживаю у Дарницькому районі.